joi, august 15, 2013

Cobbler cu roşii / Tomato cobbler


Pentru Provocarea Dulce Românie de luna aceasta am mai pregătit şi:

COBBLER CU ROŞII 


Este o reţetă de inspiraţie americană, dar pe care am adaptat-o puţin. Sper să vă placă!
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 roşie mare
  • 3 căţei de usturoi
  • 1,4 kg roşii
  • 1 lingură oţet
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper negru
  • 1 linguriţă cimbru (proaspăt)
  • 200 g făină
  • 3 linguriţe praf de copt
  • 180 g mălai
  • 113 g unt rece
  • 170 g brânză (reţeta originală cere brânză Jarlsberg, eu am folosit mozzarella)
  • 55 g busuoic proaspăt tocat
  • 300 ml lapte bătut

Pentru început, preîncălzim cuptorul la 180º.
Tocăm ceapa, usturoiul şi roşia mare şi tăiem în bucăţi mari celelalte roşii. Ceapa o înnăbuşim în ulei, apoi adăugăm usturoiul, roşia mare şi cam cât luăm de două ori cu mâna din roşiile tăiate bucăţi. Lăsăm pe foc până se înmoaie roşiile. Apoi adăugăm oţetul, amidonul, sarea, piperul şi cimbrul tocat.


Punem roşiile rămase într-o tavă, iar deasupra amestecul de ceapă şi roşii. Dăm la cuptor pentru circa 10 minute.



Intre timp, amestecăm făina, praful de copt şi mălaiul. Adăugăm untul tăiat cubuleţe şi amestecăm ca pentru un aluat de tartă, până devine sfărâmicios (puteţi folosi robotul sau mixerul cu paletele de frământat). Lăsăm aluatul obţinut la frigider 10 minute. Adăugăm apoi brânza tăiată bucăţi şi busuiocul şi amestecăm. La final, adăugăm laptele bătut şi amestecăm puţin, cât să obţinem un aluat omogen. Cu o lingură sau o cană punem peste roşii acest aluat.


Dăm la cuptor 30-35 de minute, până aluatul devine auriu.


Poftă bună!



******************************************************************************************************

For Sweet Romania of this month I prepared also:

TOMATO COBBLER

It’s an American recipe, but I changed a little the original recipe. I hope you’ll enjoy!
  • 1 medium-size sweet onion
  • 1 tablespoon olive oil
  • 1 large tomato
  • 3 garlic cloves
  • 1,4 kilos tomatoes
  • 1 tablespoon vinegar
  • 1 tablespoon cornstarch
  • 1 teaspoon salt
  • 1 teaspoon black pepper
  • 1 teaspoon fresh thyme leaves
  • 200 g flour
  • 3 teaspoons baking powder
  • 180 g cornmeal
  • 113 g cold butter
  • 170 g cheese (the original recipe required Jarlsberg cheese, but I changed it with mozzarella)
  • 55 g chopped fresh basil
  • 300 ml buttermilk

For the beginning, we preheat the oven at medium heat.
We finely chop the onion, the garlic and the large tomato. As for the other tomatoes, we chop them in large pieces. We stifle the onion in the olive oil, then add the garlic, the large tomato and two handfuls of the other tomatoes. We remove from heat when the tomatoes are softened and add the vinegar, the cornstarch, salt, pepper and the chopped thyme.
We put the remaining tomatoes in a baking dish and over them the onion mixture. We bake them for about 10 minutes.
Meanwhile, we mix together the flour, the baking powder and the cornmeal. We add the butter cut in small pieces and mix as for a pastry for tarts, until big crumbs are obtained (you can use the food processor for this). We leave the pastry in the refrigerator for 10 minutes. We add the cheese cut into large pieces and the basil and stir. Finally, we add the buttermilk and stir until moistened. With a spoon or a cup we put the mixture over the tomatoes.
We bake the cobbler for 30-35 minutes, until golden-brown.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu